Nieuws

Public Matters viert 20-jarig bestaan in Nieuwspoort

13-05-2022

Public Matters heeft haar lustrum in het Haagse Perscentrum Nieuwspoort gevierd. Al twintig jaar streeft Public Matters er naar om een bijdrage te leveren aan het vak public affairs en een duurzame relatie tussen de overheid en het bedrijfsleven. Een mijlpaal die blijft smaken naar meer.

Ter ere van ons Lustrum, en het vak public affairs, hebben wij een lustrumboek samengesteld aan de hand van interviews met diverse experts uit de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. In de interviews geven zij hun visie op het vak en worden verschillende trends in het public affairs landschap besproken. Hier zijn enkele interviews te lezen met Morgan Cauvin (Match Group), Ilse Kaandorp (VGM NL), Maarten Verboom (Stichting Dedicon), Wendy de Wild (Koninklijke NVRD) en Niels Arntz (Temper). Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam het boek officieel in ontvangst.

Aan de hand van dit lustrumboek spraken we in een interactieve paneldiscussie over de trends in de relatie tussen belangenbehartigers en beleidsmakers. In een door Thomas van Zijl (BNR) gemodereerde discussie deelden vier panelleden hun visie op verschillende trends: Caelesta Braun (hoogleraar Public Governance & Civil Society, Universiteit Leiden), Erik Ziengs (ondernemer en oud-Tweede Kamerlid), Moni Wiltenburg (head of government affairs, Dow NL) en Pieter Couwenbergh (journalist, Financieel Dagblad).

De discussie begon met de vraag of een goede lobby ook overeind blijft in een politiek versnipperd landschap, waar de zaal grotendeels mee instemde. Het onderwerp transparantie leverde een levendige discussie op over hoe waardevolle en effectieve normen voor transparantie er uit kunnen of moeten zien. Tot slot spraken we over de huidige status van vertrouwen tussen beleidsmakers en belangenbehartigers, en hoe de modus operandi in het public affairs vak continue aan verandering onderhevig is.

We kijken terug op een interessante en mooie viering met alle aanwezigen, en hopen de komende jaren met dezelfde deskundigheid, creativiteit en resultaatgerichtheid van waarde te zijn in Den Haag en Brussel.

"Al twintig jaar streeft Public Matters er naar om een bijdrage te leveren aan het vak van public affairs en een duurzame relatie tussen de overheid en het bedrijfsleven"

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.