Technologie

Technologie is vaak de drijvende kracht achter grote (maatschappelijke) veranderingen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de manier waarop we werken, communiceren, recreëren en ons leven inrichten. Daarbij bieden nieuwe ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie en quantumtechnologie innovatieve kansen, terwijl tegelijkertijd de bescherming van onze digitale infrastructuur nog nooit zo belangrijk geweest. Deze ontwikkelingen raken elke sector, zoals transport en mobiliteit, zorg en onderwijs, en ook financiële diensten en de (digitale) economie.

Ontwikkelingen in de techsector gaan vaak sneller dan wetgeving kan bijhouden. Dit stelt hoge eisen aan de public affairs en lobbycapaciteit van organisaties, omdat er voor deze nieuwe technologische ontwikkelingen nieuwe beleidskaders moeten worden ontwikkeld of aanvullende regulering nodig is. Daarnaast leiden veranderende marktverhoudingen binnen (digitale) sectoren vaak tot grotere tegengestelde belangen, die tot uitdrukking komen in intensiever lobbyen richting beleidsmakers.

Wat betreft de beleidsontwikkeling ten aanzien van de digitale economie zien we verschillende voorbeelden van de ambtelijke en politieke zoektocht naar een nieuwe balans: tussen grote en kleinere spelers, tussen traditionele en nieuwe bedrijfsmodellen, en tussen consumentenbelangen en groeivermogen.

Voorbeelden van hoe Public Matters cliënten ondersteunt in de techsector:

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. Wij voorzien u graag van advies om te zorgen dat de stem van uw organisatie gehoord wordt in Den Haag en/of Brussel.

"Door razendsnelle technologische ontwikkelingen worden hoge eisen gesteld aan de public affairs en lobbycapaciteit van organisaties."

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.