Klimaat & energie

Ziet u de energietransitie als een kans of een bedreiging voor uw organisatie?

Public Matters biedt strategisch advies aan gevestigde bedrijven, start ups, NGO’s en (lokale) overheden die anticiperen op het veranderende energielandschap. Of het nu gaat om de beïnvloeding van Europese richtlijnen, de totstandkoming en implicaties van het nationale Klimaatakkoord of het creëren van lokaal draagvlak voor nieuwe initiatieven, u bent bij ons aan het juiste adres.

Ervaren adviseurs van Public Matters hebben kennis over (duurzame) energie & mobiliteit, circulaire economie, keten en MVO-beleid, bouw en vastgoed-, sustainable finance, etc.

Hun opgebouwde kennis en netwerk zetten ze graag in om u te ondersteunen bij o.a. het:

  • Ontwikkelen van public affairs-strategieën, stakeholderanalyses en politieke communicatie campagnes ter beïnvloeding van energie-, milieu en mobiliteitsbeleid.
  • Adviseren bij onderhandelingen voor energiebeleid of de realisatie van energieprojecten, zoals het Klimaatakkoord, wind- en zon-PV-projecten, etc.
  • Managen van stakeholders in Brussel, Den Haag of de lokale omgeving om de license to operate van uw organisatie zeker te stellen of uw groene start up op de kaart te zetten.
  • Uitvoeren van een reputatieonderzoek onder key stakeholders die bepalend zijn voor ‘groen beleid’.

De ervaring van Public Matters is divers: van duurzame energieproducenten tot aan ETS-bedrijven, en van groene ngo’s tot aan brancheverengingen in de foodsector. Daarnaast zijn wij lid van het Koplopersnetwerk van MVO Nederland (voorheen ‘De Groene Zaak’).

De toekomst van het energielandschap wordt vandaag vormgegeven. Wees er nu bij.

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.