Klimaat & Energie

De komende jaren staan we voor belangrijke keuzes wat betreft het energiesysteem van de toekomst. Zowel op Europees niveau, met de uitwerking van de Green Deal, als op nationaal niveau, met programma’s voor energie(infrastructuur), milieu en circulariteit.

Public Matters biedt strategisch advies aan bedrijven en andere organisaties die onderdeel (willen) zijn van dit veranderende klimaat- en energielandschap. Daarbij is de ervaring van Public Matters divers: zo adviseren we duurzame energieproducenten, ETS-bedrijven, groene Ngo’s, maar ook brancheverengingen en (lokale) overheden. Daarnaast zijn wij lid van het Koplopersnetwerk van MVO Nederland (voorheen ‘De Groene Zaak’).

Of het nu gaat om de beïnvloeding van nationale wetgeving of Europese richtlijnen, de totstandkoming en implicaties van de vele overheidsprogramma’s op het gebied van verduurzaming van de industrie, circulaire economie en het energiesysteem, of het creëren van (lokaal) draagvlak voor nieuwe initiatieven, u bent bij ons aan het juiste adres. De adviseurs van Public Matters hebben ervaring met o.a. (duurzame) energie & mobiliteit, circulaire economie, keten- en MVO-beleid, bouw en vastgoedontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid, duurzame financiering, etc.

Wij zetten onze kennis en ons netwerk graag in om u verder te helpen, bijvoorbeeld ten aanzien van:

  • Ontwikkelen van public affairs-strategieën, stakeholderanalyses en strategische communicatie campagnes ter beïnvloeding van energie-, milieu en mobiliteitsbeleid. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan trajecten gerelateerd aan de Energiewet, de Klimaatnota’s, implementaties van de Renewable Energy Directive, etc.
  • Contact zoeken én onderhouden met relevante beleidsmakers en politici in Den Haag en/of Brussel.
  • Adviseren bij onderhandelingen over energiebeleid of de realisatie van energieprojecten, zoals het Nationaal Plan Energiesysteem, de MIEK-trajecten, wind- en zon-PV-projecten, SDE++, etc.
  • Managen van stakeholders in Brussel, Den Haag of de lokale omgeving om de license-to-operate van uw onderneming zeker te stellen of uw organisatie op de kaart te zetten.
  • Uitvoeren van krachtenveldanalyses en/of een reputatieonderzoek onder key stakeholders die bepalend zijn voor ‘groen beleid’.

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. Wij voorzien u graag van advies om te zorgen dat de stem van uw organisatie gehoord wordt in Den Haag en/of Brussel.

"De toekomst van het energielandschap wordt vandaag vormgegeven. Wees er nu bij."

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.