Nieuws

Public Matters opent kantoor in Brussel

01-05-2019

Vandaag (1 mei, 2019) heeft Public Matters een kantoor geopend in Brussel, in het hart van de Europese Unie en het centrum van de Europese besluitvorming.

Invloed uitoefenen op besluitvorming in Europa

Veel beleid in Nederland vindt zijn oorsprong in de Europese Unie. Of het nu gaat om het ontwikkelen van de Europese interne markt, het vaststellen van doelstellingen voor duurzame energie, het realiseren van handelsakkoorden of het toezicht op staatssteun en mededinging.

Daarom hebben veel organisaties er belang bij invloed uit te oefenen op de besluitvorming op Europees niveau. Hierbij spelen de Europese instellingen, waaronder de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad, maar ook Europese koepelorganisaties en ngo’s, een belangrijke rol.

Toegang tot Europese besluitvormingsprocessen

Om nog beter aan de groeiende vraag naar EU affairs advies – public affairs en lobbyadvies gericht op de Europese besluitvorming – te voldoen, is de opening van een kantoor in Brussel een logische stap. Al vanaf de oprichting van Public Matters in 2001 zijn wij actief in Brussel, en met de opening van een eigen Brussels kantoor bieden we nog betere toegang tot de Europese besluitvormingsprocessen. Hierbij adviseren wij organisaties met de vormgeving van de juiste strategie en de meest effectieve uitvoering. Dit betreft onder andere de volgende activiteiten:

  • In kaart brengen en duiden van relevante Europese beleidsontwikkelingen;
  • Ontwikkelen van strategieën gericht op het beïnvloeden van (nieuw) Europees beleid;
  • Positioneren organisaties richting beleidsmakers en andere spelers op Europees niveau;
  • Formuleren van kernboodschappen ten behoeve van het Europese beleid- en wetgevingsproces;
  • Realiseren van coalities tussen stakeholders met dezelfde belangen;
  • Arrangeren van dialogen met de relevante Europese stakeholders.

Brussels kantoor

Het Brusselse kantoor bevindt zich in de Europese wijk (Avenue des Arts 39), vlakbij de belangrijkste Europese instellingen, de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU en vele andere relevante Europese stakeholders. Meer weten? Neem dan contact op met Bas Batelaan (+31(6)19858401).

Om nog beter aan de groeiende vraag naar EU affairs advies te voldoen is de opening van een kantoor in Brussel een logische stap.

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.