Nieuws

Nieuwe talenten versterken team Public Matters

20-05-2019

Tim Leenstra en Gijs de Haan versterken vanaf heden het team van Public Matters. Zij starten allebei als junior adviseur bij het Haagse public affairs en lobbyadviesbureau.

Timgaat zich voornamelijk richten op cliënten in de energie en financiële sector. Daarbij maakt hij onder meer gebruik van zijn opgedane kennis op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gijsheeft eerder ervaring opgedaan in Brussel bij de Permanente Vertegenwoordig en de Nederlandse Vereniging van Banken en zal vooral de verbinding tussen wetgeving op Europees en nationaal niveau in de gaten houden. Een welkome toevoeging, gezien de bestaande Europese praktijk van Public Matters en de recente opening van een nieuw Brussels kantoor.

Persoonlijke drijfveren

Tim zijn drive voor public affairs komt voort uit zijn passie voor politiek en interesse in maatschappelijke kwesties. Hij zet zich graag in om cliënten zo goed mogelijk te adviseren over hoe zij draagvlak kunnen creëren voor hun doelen in een complexe politieke omgeving. Naast zijn werk leest hij graag biografieën over historische figuren, Afrikaanse politiek en internationale betrekkingen, luistert hij muziek en kijkt hij graag klassieke films.

Gijs houdt zich vanuit zijn persoonlijke interesse het liefst bezig met beleidsvraagstukken waarbij de interactie tussen politiek, overheden en het bedrijfsleven een grote rol speelt. Voor Public Matters werkte hij als junior adviseur bij Jonge Honden, waar hij onder andere onderzoek deed naar initiatieven op het gebied van circulaire bouw voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In zijn vrije tijd bezoekt hij graag debatavonden en loopt hij hard.

Doorstroom creëert instroom

De komst van twee nieuwe junioren is ook mogelijk gemaakt door de doorgroei van twee collega’s bij Public Matters. ZowelEvelien van RielalsBram Joanknechthebben de stap gezet naar medior adviseur. Evelien en Bram deden voor Public Matters al ruime ervaring op in het politieke speelveld. Evelien als persoonlijk medewerker van een VVD-Kamerlid en Bram als debattrainer en dagvoorzitter bij ProDemos en Debat.nl.

Public Matters is ontzettend trots op deze aanwinsten en talenten en wenst hen alle vier heel veel succes toe de komende periode.

Foto door fauxels via Pexels

Tim Leenstra en Gijs de Haan versterken vanaf heden het team van Public Matters.

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.