Nieuws

Inschrijven voor de workshop effectief lobbyen

19-02-2017

In de aanloop naar een nieuwe Regering organiseert Public Matters op 5 april 2017 opnieuw de workshop “Effectief lobbyen”, een eendaagse workshop met open inschrijving.

Wilt u inzicht krijgen in de besluitvormingsprocessen en procedures? De belangenbehartiging richting het nieuwe parlement en het nieuwe kabinet optimaliseren? U zoekt naar intervisie met andere belangenbehartigers? Dan is de workshop “Effectief lobbyen” van Public Matters voor u bedoeld. Deze eendaagse workshop wordt gegeven op basis van open inschrijving en vindt plaats op woensdag 5 april 2017 in Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag.

Het programma bestaat o.a. uit:
– praktijkgericht theoretisch kader met aandacht voor beleids- en politieke processen;
– beïnvloedingstechnieken
– spiegelsessie
– werkcase
Daarnaast wordt er in het bijzonder stilgestaan bij het formatieproces na de verkiezingen en de start van een nieuwe regering.

Na afloop van de workshop heeft u meer kennis van het formele en informele politieke en ambtelijke proces, de totstandkoming van standpunten en besluitvorming. Tevens beschikt u over vaardigheden voor het effectief beïnvloeden van beleid zowel op het gebied van lobbyinstrumenten als gesprekstechnieken. U kunt betere keuzes maken ten aanzien van de structuur van uw organisatie als startpunt voor een effectieve belangenbehartiging en heeft u op basis van intervisie, kennis en contacten gedeeld met collega professionals.

De workshop is bedoeld voor iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden te maken heeft met het direct en indirect beïnvloeden van beleid en het contactleggen met en onderhouden van relaties met stakeholders.

De workshop wordt verzorgd door Hugo Lantain en Pieter Walraven van Public Matters. Naast een aantal gastsprekers uit de politieke en public affairs omgeving, levert Ella Taal van Awareness in Business een bijdrage op het gebied van gesprekstechnieken.

Voor vragen over het programma, prijzen of aanmelden kunt u bellen met 070 3046499 of een email sturen naar info@publicmatters.nl. Minimaal aantal deelnemers is 8 personen. Overige data voor lobbyworkshops: 9 februari (vol), 15 juni, en 12 oktober.

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.