Nieuws

Podcast ‘In de Lobby’ (Afl. 6): ranking de lobbyist met voormalig Kamerlid Arne Weverling

Welkom in de lobby.

09-08-2021

Oud Tweede Kamerlid, wethouder en ondernemer Arne Weverling vertelt hoe hij omging met lobbyisten en politieke belangenbehartigers in zijn periode als Kamerlid. Wat is volgens hem de waarde van lobbyen en welke organisaties zijn effectief? Tevens komt het sierteeltfonds aan de orde, het covid steunfonds voor de sierteeltsector waarbij het Kamerlid zelf lobbyist werd. Met Peter van Keulen spreekt Arne In de Lobby over zijn perspectief als ontvanger van lobby en verwachtingen van de lobbyist. En deelt daarbij de gebruikelijke “do’s en don’ts”.

In de podcastreeks “In de lobby” van Public Matters neemt Peter van Keulen de luisteraar mee in de wereld van lobby en beleidsbeïnvloeding. Wat is de rol van politieke belangenbehartiging in beleidsprocessen? Hoe doen bedrijven, brancheorganisaties, NGO’s, overheden en media dat? Waarom en waarover hebben zij contact met politici en ambtenaren? En wat is dat eigenlijk, ‘lobbyen’ en ‘public affairs’? Kortom: een kijkje in de catacomben waar beleidsmakers en beleidsbeïnvloeders elkaar ontmoeten.

Heb je vragen over deze podcast? Opmerkingen, tips of suggesties voor een onderwerp? Mail ze naar info@publicmatters.nl of ga naar de website voor meer informatie www.PublicMatters.nl

Afbeelding

Foto door Arjen K via Pexels

Voormalig Kamerlid, wethouder en ondernemer Arne Weverling vertelt hoe hij omging met lobbyisten en politieke belangenbehartigers in zijn periode als Kamerlid.

Peter van Keulen

Senior Partner / Oprichter

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.