Nieuws

Ontwikkelingsprogramma PM Academy

05-12-2022

Bij Public Matters vinden wij groei en ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk en daarom investeren we in persoonlijke begeleiding, ontwikkeling en interne kennisdeling. Dit doen wij met PM Academy, een leer- en ontwikkelprogramma voor medewerkers. Bij de PM Academy bieden we trainingen aan – gegeven door collega’s en externe experts. Daarnaast is in de persoonlijke begeleiding van collega’s aandacht voor andere gebieden waarop diegene zich wil ontwikkelen.

Wat is het?

Consultants van Public Matters werken aan grote maatschappelijke opgaven. PM Academy ziet er op toe om interne kennisdeling bewust te faciliteren, zeker in een team waarin meer digitaal wordt samengewerkt na corona. Daarnaast wil Public Matters kennis op het gebied van vaardigheden en kennis vanuit verschillende sectoren ook van buiten kantoor aan collega’s beschikbaar stellen. Dat doen we door collega’s en inspirerende sprekers uit te nodigen om te vertellen over hun werk of passie. Dit kan bijvoorbeeld een journalist of (oud) Kamerlid zijn die vertelt over het contact met politici en lobbyisten.

Werken bij Public Matters is dé manier voor jonge PA-talenten om zich verder te ontwikkelen door learning on the job. In een team van gedreven, creatieve en resultaatgerichte consultants werk je in het hart van politiek Den Haag en Brussel. Maar wij vinden het ook belangrijk om naast het dagelijkse werk de ontwikkeling van kennis en vaardigheden te versnellen. Jonge talenten krijgen bij Public Matters de kans zich te ontwikkelen op veel verschillende manieren.

PM Academy is daarmee een manier om op een gestructureerde manier de kennis & ontwikkeling van het team te vergroten. Samen leren = samen werkplezier ervaren.

Hoe werkt het?

Twee keer per maand, voorafgaand aan ons vaste borrelmoment met collega’s op donderdagmiddag organiseren we een sessie. Het programma probeert zo veel mogelijk rekening te houden met de verschillende functies en ervaringen van collega’s. Zo is een vaste selectie van verschillende trainingenonderdeel van het onboarding proces. Daarnaast focust het programma op het ontwikkelen van i) vaardigheden (bijv. PowerPoint), ii) sector inhoudelijke kennis (bijv. energie of zorg), en iii) vakinhoudelijke Public Affairs kennis.

Enthousiast geworden?

We zijn altijd opzoek naar nieuwe talenten, stuur ons een email of kijk op onze vacaturepagina!

"PM Academy is daarmee een manier om op een gestructureerde manier de kennis & ontwikkeling van het team te vergroten. Samen leren = samen werkplezier ervaren."

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.