Nieuws

Podcast ‘In de Lobby’ (Afl. 4): Over Halen & Brengen – de verwachtingen van een ambtelijk ervaringsdeskundige van de lobbyist

Welkom in de lobby.

14-06-2021

Van het ministerie van Financiën tot het ministerie van VROM. Van het ministerie van SZW tot ABD Topconsult. In meer dan 30 jaar zag Bernard ter Haar verschillende perspectieven van politieke belangenbehartiging. Van de MDW-operatie (marktwerking, deregulering en wetgevingskwaliteit) van de Paarse kabinetten, tot de redding van banken, tot het verdrag van Maastricht. Ter Haar zag het allemaal. Met Peter van Keulen bespreekt hij In de Lobby hoe hij als ontvanger van lobby op politieke belangenbehartiging gedurende die periode terugkijkt, en wat hij daarbij verwacht van de lobbyist. In de lobby over Halen & Brengen.

In de podcastreeks “In de lobby” van Public Matters neemt Peter van Keulen de luisteraar mee in de wereld van lobby en beleidsbeïnvloeding. Wat is de rol van politieke belangenbehartiging in beleidsprocessen? Hoe doen bedrijven, brancheorganisaties, NGO’s, overheden en media dat? Waarom en waarover hebben zij contact met politici en ambtenaren? En wat is dat eigenlijk, ‘lobbyen’ en ‘public affairs’? Kortom: een kijkje in de catacomben waar beleidsmakers en beleidsbeïnvloeders elkaar ontmoeten.

Luisteren kan via deze of bovenstaande link. Welkom in de lobby.

Heb je vragen over deze podcast? Opmerkingen, tips of suggesties voor een onderwerp? Mail ze naar info@publicmatters.nl

Foto: door OSeveno via CCsearch

Peter van Keulen

Senior Partner / Oprichter

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.