Nieuws

Jaap Velema ontvangt Machiavelliprijs 2023

15-02-2024

Op 14 februari 2024 vond in Perscentrum Nieuwspoort de uitreiking plaats van de Machiavelliprijs 2023 aan Jaap Velema, burgemeester van Ter Apel. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie.

Locoburgemeester Giny Luth nam de prijs in ontvangst namens de burgemeester, die wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. Wel sprak hij de aanwezigen na ontvangst van de prijs toe door middel van een videoboodschap, waarin hij de prijs opdroeg aan de hele gemeenschap van Ter Apel.

Marja Wagenaar, voorzitter van Stichting Machiavelli, las het juryrapport voor en overhandigde de prijs.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, sprak voorafgaand aan de prijsuitreiking de jaarlijkse Machiavellilezing uit, getiteld “De open samenleving en haar bondgenoten”. De volledige lezing is hier terug te vinden.

Het was de 35e keer dat de prijs werd uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren o.a. Johan Remkes, Gerrit Hiemstra, Marion Koopmans en Diederik Gommers, journalistiek collectief Bellingcat, She Decides, burgemeester Eberhard van der Laan, H.K.H. prinses Máxima en bondscoach Bert van Marwijk.

Stichting Machiavelli zet zich in voor publieke communicatie. Public Matters is sinds 2010 hoofdsponsor van Stichting Machiavelli.

Gemist? Kijk de bijeenkomst hier terug!

"Jaap Velema droeg de prijs op aan de hele gemeenschap van Ter Apel"

Paul Schrama

Senior Account Executive

Public matters

Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op.