Team

Bij Public Matters werken public affairs, lobby en stakeholder management experts die allen werkervaring hebben opgedaan in parlement, bedrijf, ministerie of maatschappelijke organisatie. Bijvoorbeeld als medewerker van een Kamerlid/Europarlementariër/minister, als in-huis lobbyist of als ambtenaar. Adviseurs zijn bestuurlijk of maatschappelijk actief. Het in deze functies opgebouwde netwerk met ambtenaren, ministers, journalisten, Tweede-Kamerleden, opinieleiders, politiek assistenten, beleidsmedewerkers, etc. wordt ten dienste gesteld van cliënten. Dit beschikbare netwerk dient als afgeleide van de kennis hoe reputatie, standpuntbepaling en het proces van besluitvorming in de voor cliënten gewenste richting te beïnvloeden. Op basis van dag-tot-dag ervaring geven adviseurs praktijkgerichte training en workshops (waaronder de open-inschrijving lobbyen in Brussel-workshop). Public Matters introduceerde als eerste Nederlandse adviesbureau een gedragscode voor adviseurs en associés. 

 

Peter JG van Keulen (oprichter / directeur)

Met meer dan 25 jaar werkervaring op en rond het Binnenhof, is Van Keulen allround adviseur public affairs, lobby en stakeholder management. Hij ondersteunt cliënten uit uiteenlopende sectoren, adviseert public affairs professionals, en geeft lezingen en workshops, onder andere op de Campus Den Haag Universiteit Leiden.

Cees Westera (senior adviseur / partner)

Cees heeft meer dan 15 jaar ervaring als public affairs adviseur. Hij heeft als strategisch adviseur grote affiniteit met de energie- en gezondheidszorgsector. Binnen Public Matters is Cees naast zijn advieswerk ook verantwoordelijk voor de aansturing van het informatie- en monitorteam.

Pieter Walraven (senior adviseur / partner)

Pieter heeft meer dan 15 jaar ervaring in belangenbehartiging en strategische communicatie. Hij ondersteunt bestuurders bij het managen van overheidsrelaties en geeft trainingen op het gebied van public affairs en media. Collectieve belangenbehartiging door brancheorganisaties is zijn specialisme.

Bas Batelaan (senior adviseur / partner)

Bas is een allround public affairs en public relations professional, met uitgebreide werkervaring in Den Haag en Brussel. Bas was medewerker van enkele Tweede Kamerleden en was betrokken bij verschillende verkiezingscampagnes.

Noortje Thijssen (senior adviseur / partner)

Met ruim 12 jaar politieke ervaring adviseert Noortje over het beïnvloeden van politieke besluitvormingsprocessen. Noortje is een generalist, met bijzondere expertise op het gebied van de zorg en duurzame energie. Noortje treedt regelmatig op als spreker of gastdocent over politiek en beïnvloeding. Daarbij slaat ze de brug tussen de wetenschappelijke ontwikkelingen en de dagelijkse praktijk van beïnvloeding.  

Hugo Lantain (senior adviseur)

Hugo adviseert cliënten in de gezondheidszorg en de juridische sector over de strategie en organisatie van hun public affairs. Hij is gespecialiseerd in stakeholdermanagement in bestuurlijk complexe omgevingen. Verder is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van trainingen en workshops op het gebied van lobby, bestuurlijke-sensitiviteit en public affairs voor brancheverenigingen, beroepsgroepen, ngo’s en bedrijven. Hugo adviseert diverse maatschappelijke initiatieven op een not-for-profit basis.​

Sharon Doornenbal (adviseur)

Sharon ondersteunt en adviseert cliënten in de sectoren juridische dienstverlening, ICT, Telecom en Veiligheid. Voordat zij in 2014 bij Public Matters aan de slag ging, werkte Sharon bij een internationaal PR adviesbureau in Amsterdam.

Nick Spier (adviseur)

Als allround adviseur bij Public Matters geeft Nick cliënten advies over public affairs, stakeholdermanagement en strategische (digitale) communicatie. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met interimklussen bij cliënten. Nick is tevens verantwoordelijk voor het social media beleid van Public Matters. 

Kaz de Bruijn (junior adviseur)

Kaz adviseert cliënten in de infrastructuur- en mobiliteitssector. Daarnaast is hij werkzaam op thema’s als juridische en burgerlijke wetgeving en finance.

Evelien van Riel (junior adviseur)

Bij Public Matters houdt Evelien zich bezig met diverse sectoren, waaronder de financiėle-, ICT en zorgsector. Zij werkte hiervoor in de Tweede Kamer als persoonlijk medewerker van een Kamerlid.
 

Bram Joanknecht (junior adviseur)

Bram adviseert cliënten in zowel de profit als de not-for profit sector en houdt zich bezig met thema’s als energie, gezondheidszorg en milieu. 

Jan van der Voet (junior adviseur)

Jan adviseert en ondersteunt diverse cliënten die invloed willen uitoefenen in de lokale of nationale politiek-ambtelijke arena. Hiervoor werkte hij bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), waar hij onder andere een jaar werkzaam was voor de gemeente Rotterdam als Bestuursadviseur Jeugd.

Maaike van Vliet (junior adviseur)

Maaike ondersteunt en adviseert diverse cliënten met focus op de zorgsector. Voor zij begon bij Public Matters heeft zij public affairs ervaring opgedaan bij een bureau in Amsterdam. Hier hield zij zich vooral bezig met onderwerpen in het digitale domein. Ook was zij een jaar lang verantwoordelijk voor het Marketing & Communicatie beleid van hetzelfde kantoor.

Tom Brouwer (junior adviseur)

Tom adviseert met name cliënten in de zorgsector. Hiervoor heeft hij ervaring opgedaan bij een PA-bureau in Den Haag en bij de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger in Leiden.

Jonathan Provoost (trainee)

Jonathan is trainee bij Public Matters. Hij volgt politieke- en maatschappelijke ontwikkelingen en ondersteunt adviseurs, met name op het gebied van de gezondheidssector. Naast zijn studie Geschiedenis was hij actief in de medezeggenschap van de Universiteit Leiden. Jonathan is lid van een politiek partij en actief in de lokale politiek. 

Abush Derks (trainee)

Abush houdt zich als trainee bezig met het monitoren van politieke ontwikkelingen en het ondersteunen van adviseurs, onder andere op het gebied van zorg. Abush studeert Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn studie is hij actief in de medezeggenschap, bij zijn studievereniging en werkte hij voor een studentenorganisatie. Tevens is Abush actief lid van een politieke partij. 

Najlaa El Amri (secretaresse)

Als Office Assistant bij Public Matters zorgt Najlaa er vooral voor dat alles op kantoor goed georganiseerd verloopt, variërend van de dagelijkse kantoorzaken tot betrokkenheid bij seminars en workshops.

​Amerikaanse lobbyclubs mogen identiteit donateurs beschermen

18-07-2018 Amerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, critici vrezen voor de invloed van zogeheten 'dark money' - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.
Verder lezen »

Public Matters verwelkomt twee nieuwe talenten

28-06-2018 Public affairs en lobby-adviesbureau Public Matters versterkt de gelederen met twee nieuwe junior adviseurs: Tom Brouwer en Maaike van Vliet.
Verder lezen »

Twee derde Nederlanders vindt lobbyisten te machtig

06-06-2018 Bijna twee derde van de Nederlandse kiezers vindt dat lobbyisten te veel macht hebben in politiek Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond in opdracht van Omroep WNL.
Verder lezen »

Lobbyisten winnen met alternatieve feiten van de Rekenkamer bij beschrijving van de werkelijkheid

22-05-2018 Arno Visser moet ervoor waken zijn belezenheid al te opzichtig te etaleren, want hij begint de indruk te wekken dat die zich beperkt tot één boek: Gustave Flauberts Madame Bovary. In de parlementaire annalen (sinds 1814) kwam de roman slechts driemaal eerder ter sprake. Maar de president van de Rekenkamer gebruikte een beeld eruit woensdag op Verantwoordingsdag al voor het tweede achtereenvolgende jaar.
Verder lezen »