Team

Bij Public Matters werken public affairs, lobby en stakeholder management experts die allen werkervaring hebben opgedaan in parlement, bedrijf, ministerie of maatschappelijke organisatie. Bijvoorbeeld als medewerker van een Kamerlid/Europarlementariër/minister, als in-huis lobbyist of als ambtenaar. Adviseurs zijn bestuurlijk of maatschappelijk actief. Het in deze functies opgebouwde netwerk met ambtenaren, ministers, journalisten, Tweede-Kamerleden, opinieleiders, politiek assistenten, beleidsmedewerkers, etc. wordt ten dienste gesteld van cliënten. Dit beschikbare netwerk dient als afgeleide van de kennis hoe reputatie, standpuntbepaling en het proces van besluitvorming in de voor cliënten gewenste richting te beïnvloeden. Op basis van dag-tot-dag ervaring geven adviseurs praktijkgerichte training en workshops (waaronder de open-inschrijving lobbyen in Brussel-workshop). Public Matters introduceerde als eerste Nederlandse adviesbureau een gedragscode voor adviseurs en associés. 

 

Peter JG van Keulen (Managing partner / oprichter)

Met meer dan 25 jaar werkervaring op en rond het Binnenhof, is Van Keulen allround adviseur public affairs, lobby en stakeholder management. Hij ondersteunt cliënten uit uiteenlopende sectoren, adviseert public affairs professionals, en geeft lezingen en workshops, onder andere op de Campus Den Haag Universiteit Leiden.

Cees Westera (Managing partner)

Cees heeft meer dan 15 jaar ervaring als public affairs adviseur. Hij heeft als strategisch adviseur grote affiniteit met de energie- en gezondheidszorgsector. Binnen Public Matters is Cees naast zijn advieswerk ook verantwoordelijk voor de aansturing van het informatie- en monitorteam.

Pieter Walraven (Managing partner)

Pieter heeft meer dan 15 jaar ervaring in belangenbehartiging en strategische communicatie. Hij ondersteunt bestuurders bij het managen van overheidsrelaties en geeft trainingen op het gebied van public affairs en media. Collectieve belangenbehartiging door brancheorganisaties is zijn specialisme.

Bas Batelaan (Managing partner)

Bas is een allround public affairs en public relations professional, met uitgebreide werkervaring in Den Haag en Brussel. Bas was medewerker van enkele Tweede Kamerleden en was betrokken bij verschillende verkiezingscampagnes.

Noortje Thijssen (Senior adviseur / Partner)

Met ruim 12 jaar politieke ervaring adviseert Noortje over het beïnvloeden van politieke besluitvormingsprocessen. Noortje is een generalist, met bijzondere expertise op het gebied van de zorg en duurzame energie. Noortje treedt regelmatig op als spreker of gastdocent over politiek en beïnvloeding. Daarbij slaat ze de brug tussen de wetenschappelijke ontwikkelingen en de dagelijkse praktijk van beïnvloeding.  

Hugo Lantain (Senior adviseur)

Hugo adviseert cliënten in de gezondheidszorg en de juridische sector over de strategie en organisatie van hun public affairs. Hij is gespecialiseerd in stakeholdermanagement in bestuurlijk complexe omgevingen. Verder is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van trainingen en workshops op het gebied van lobby, bestuurlijke-sensitiviteit en public affairs voor brancheverenigingen, beroepsgroepen, ngo’s en bedrijven. Hugo adviseert diverse maatschappelijke initiatieven op een not-for-profit basis.​

Nick Spier (Adviseur)

Als allround adviseur bij Public Matters geeft Nick cliënten advies over public affairs, stakeholdermanagement en strategische (digitale) communicatie. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met interimklussen bij cliënten. Nick is tevens verantwoordelijk voor het social media beleid van Public Matters. 

Kaz de Bruijn (Junior adviseur)

Kaz adviseert cliënten in de infrastructuur- en mobiliteitssector. Daarnaast is hij werkzaam op thema’s als juridische en burgerlijke wetgeving en finance.

Evelien van Riel (Junior adviseur)

Bij Public Matters houdt Evelien zich bezig met diverse sectoren, waaronder de financiėle-, ICT en zorgsector. Zij werkte hiervoor in de Tweede Kamer als persoonlijk medewerker van een Kamerlid.
 

Bram Joanknecht (Junior adviseur)

Bram adviseert cliënten in zowel de profit als de not-for profit sector en houdt zich bezig met thema’s als energie, gezondheidszorg en milieu. 

Jan van der Voet (Junior adviseur)

Jan adviseert en ondersteunt diverse cliënten die invloed willen uitoefenen in de lokale of nationale politiek-ambtelijke arena. Hiervoor werkte hij bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), waar hij onder andere een jaar werkzaam was voor de gemeente Rotterdam als Bestuursadviseur Jeugd.

Maaike van Vliet (Junior adviseur)

Maaike ondersteunt en adviseert diverse cliënten met focus op de zorgsector. Voor zij begon bij Public Matters heeft zij public affairs ervaring opgedaan bij een bureau in Amsterdam. Hier hield zij zich vooral bezig met onderwerpen in het digitale domein. Ook was zij een jaar lang verantwoordelijk voor het Marketing & Communicatie beleid van hetzelfde kantoor.

Tom Brouwer (Junior adviseur)

Tom adviseert met name cliënten in de zorg en energie sector. Hiervoor heeft hij ervaring opgedaan bij een PA-bureau in Den Haag en bij de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger in Leiden.

Siem Pelgrom (Junior adviseur)

Als junior adviseur houdt Siem zich bezig met diverse cliënten in onder andere de energie, transport en financiële sector. Voordat hij zijn start maakte bij Public Matters, werkte hij bij een Public Affairs en Lobby kantoor in Brussel, waar hij zich vooramelijk bezig hield met zelfrijdende auto’s, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen zoals 5G en big data.
 

Laura Vermeulen (Junior adviseur)

Laura adviseert cliënten in diverse sectoren. Hiervoor was zij public affairs manager voor een bedrijf dat privacybeschermende zorg-ict ontwikkelt. In de politieke arena deed zij ervaring op als fractiemedewerker bij de gemeenteraad Utrecht. Ook was ze stagiaire bij een fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Jonathan Provoost (Researcher)

Jonathan is researcher bij Public Matters. Hij volgt politieke- en maatschappelijke ontwikkelingen en ondersteunt adviseurs, met name op het gebied van de gezondheidssector. Naast zijn studie Geschiedenis was hij actief in de medezeggenschap van de Universiteit Leiden. Jonathan is lid van een politiek partij en actief in de lokale politiek. 

Tessa Lansbergen (Trainee)

Tessa houdt zich als trainee bezig met het monitoren van politieke ontwikkelingen en ondersteunt daarnaast de adviseurs. Tessa was tijdens haar studie Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden onder andere actief in de medezeggenschap en vrijwilliger in Leiden. Nu studeert zij Vergelijkende en Internationale Politiek aan de KU Leuven.

Menno Verbeek (Trainee)

Menno is binnen Public Matters werkzaam als trainee bij het monitoringsteam. Zodoende volgt hij politiek-bestuurlijke ontwikkelingen en informeert de adviseurs van Public Matters hierover. Op dit moment zit Menno in de afrondende fase van zijn master Political Science, gespecialiseerd in International Organisation, aan de Universiteit Leiden en is hij actief als ondernemer van een studentenbijlesbureau.

Najlaa El Amri (Office manager)

Als Office Assistant bij Public Matters zorgt Najlaa er vooral voor dat alles op kantoor goed georganiseerd verloopt, variërend van de dagelijkse kantoorzaken tot betrokkenheid bij seminars en workshops.

'Nu de kloof groeit, moeten lobbyisten harder werken'

03-11-2018 'Jullie zijn graaiers!' 'Maar júllie zijn onbetrouwbaar.' Zeker dit jaar branden politici en zakenmensen elkaar regelmatig af. Dat is goed voor de portemonnee van lobbyisten, zegt oprichter van Public Matters Peter van Keulen (51) vandaag in het Financieele Dagblad. 'Maar voor het debat is het slecht.'
Verder lezen »

Siem en Laura versterken team Public Matters

01-11-2018 Siem Pelgrom en Laura Vermeulen versterken het team van public affairs en lobby adviesbureau Public Matters. Vanwege verdere groei zocht Public Matters twee stevige junior adviseurs met eerdere ervaring binnen het vakgebied. Met Siem en Laura heeft Public Matters twee talentvolle aanwinsten gevonden die een actieve bijdrage gaan leveren aan de verdere innovatie, groei en excellentie van het bureau. 
Verder lezen »

Succesvolle management buy-in Public Matters

18-10-2018 Nieuw partnership public affairs en lobbyadviesbureau gaat voor excellentie, innovatie en groei
Verder lezen »

Public Matters crash course Public Affairs op 28 november

16-10-2018 Wilt u inzicht krijgen in Haagse besluitvormingsprocessen en procedures of de impact van uw belangenbehartiging verhogen? Zoekt u naar intervisie met andere belangenbehartigers en ontvangt u graag feedback op uw beïnvloedingsvaardigheden? Of wilt u concrete handvatten verkrijgen om een effectieve stakeholderstrategie te ontwikkelen? 
Verder lezen »