Workshop 11 april: “Europa in Den Haag – voet tussen de deur in Brussel”

10-01-2014
Inschrijven voor ééndaagse EU workshop Centre for Professional Learning & Public Matters (11 april 2014). De eerste stap naar Brussel is makkelijker te maken dan soms wordt verondersteld. Met een start uit Nederland is er al een wereld te winnen. Brussel lijkt soms een ondoorgrondelijk en gesloten bastion waar voor beleidsbeïnvloeders moeilijk grip op te krijgen valt.
Toch kunnen bedrijven, brancheverenigingen en maatschappelijke organisaties vanuit Nederland uitstekend aan zet komen in Brussel. U moet daarvoor wel de spelregels kennen.
Na een jarenlange samenwerking in onder andere de Leergang Public Affairs, starten het Centre for Professional Learning en Public Matters dit voorjaar met een nieuw initiatief dat het beste van beide werelden combineert. We bieden samen de ééndaagse  workshop “Europa in Den Haag – voet tussen de deur in Brussel” aan. Door deze aanpak bent u verzekerd van de laatste academische ontwikkelingen op het gebied van de EU gekoppeld aan inzichten uit de Haagse en Brusselse praktijk. In deze workshop leert u over effectief lobbyen in Europa en hoe u EU-beleid kunt beïnvloeden vanuit Nederland. Ga voor meer informatie naar: http://professionallearning.nl/opleidingen/workshop-europa-in-den-haag-voet-tussen-de-deur-in-brussel of neem direct contact op met de programmaleider, Youssef Rahman via y.i.rahman@cdh.leidenuniv.nl of Miriam Offermans (Public Matters, 070 3046485).
 
Het Centre for Professional Learning (CPL) ontwerpt verdiepende en uitdagende cursussen voor hogeropgeleide professionals. CPL biedt kennis en inzichten op academisch niveau, met sterke nadruk op de praktische toepassing in uw dagelijks werk. Public Matters is als adviesbureau actief op het gebied van strategische beleidsbeïnvloeding in alle sectoren die opereren op het snijvlak tussen overheid en bedrijfsleven. Zowel in Den Haag als in Brussel.

​Amerikaanse lobbyclubs mogen identiteit donateurs beschermen

18-07-2018 Amerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, critici vrezen voor de invloed van zogeheten 'dark money' - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.
Verder lezen »

Public Matters verwelkomt twee nieuwe talenten

28-06-2018 Public affairs en lobby-adviesbureau Public Matters versterkt de gelederen met twee nieuwe junior adviseurs: Tom Brouwer en Maaike van Vliet.
Verder lezen »

Twee derde Nederlanders vindt lobbyisten te machtig

06-06-2018 Bijna twee derde van de Nederlandse kiezers vindt dat lobbyisten te veel macht hebben in politiek Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond in opdracht van Omroep WNL.
Verder lezen »

Lobbyisten winnen met alternatieve feiten van de Rekenkamer bij beschrijving van de werkelijkheid

22-05-2018 Arno Visser moet ervoor waken zijn belezenheid al te opzichtig te etaleren, want hij begint de indruk te wekken dat die zich beperkt tot één boek: Gustave Flauberts Madame Bovary. In de parlementaire annalen (sinds 1814) kwam de roman slechts driemaal eerder ter sprake. Maar de president van de Rekenkamer gebruikte een beeld eruit woensdag op Verantwoordingsdag al voor het tweede achtereenvolgende jaar.
Verder lezen »