Succesvolle management buy-in Public Matters

18-10-2018
Nieuw partnership public affairs en lobbyadviesbureau gaat voor excellentie, innovatie en groei
Managing partners Cees Westera, Pieter Walraven en Bas Batelaan hebben een meerderheid van de aandelen van Public Matters, hét public affairs en lobbyadviesbureau dat zich richt op beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie, overgenomen van oprichter Peter van Keulen. Hiermee komt Public Matters, 17 jaar na oprichting, in een nieuwe fase.

Door de management buy-in wordt het fundament van het bedrijf duurzaam versterkt en verbreed. Oprichter en aandeelhouder Peter van Keulen blijft daarbij een belangrijke rol vervullen. Hij gaat zich in zijn nieuwe rol richten op het strategisch adviseren van cliënten en het ontwikkelen van vernieuwende public affairs-concepten.

De drie nieuwe managing partners combineren meer dan 45 jaar expertise in public affairs en strategische communicatie, in Nederland en in Brussel. Zij richten zich op de verdere groei van Public Matters door cliënten - (inter-)nationale bedrijven, brancheorganisaties en overheden - strategisch te adviseren. Hierbij gaat het naast het hands-on lobbyadvies ook om geïntegreerde campagnes, waarbij effectief stakeholder- en reputatiemanagement, mediarelaties en de inzet van digitale public affairs een belangrijke rol spelen.

Peter van Keulen: ‘Dat Cees, Pieter en Bas zich op deze manier aan Public Matters hebben gecommitteerd, geeft blijk van groot vertrouwen. Met elkaar, cliënten en ons team van adviseurs, bouwen we in een groeiende markt verder aan een mooie onderneming, gericht op excellente dienstverlening.’

Over Public Matters
Public Matters is hét public affairs en lobbyadviesbureau dat zich richt op beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie. De adviseurs van Public Matters adviseren cliënten hoe een gewenste positie te verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena – op basis van de meest effectieve strategie en gebruikmakend van (inter-)nationale netwerken. Zij beschikken over multidisciplinaire expertise op het snijvlak van bedrijfsleven, overheid en maatschappij. Cliënten van Public Matters zijn actief in verschillende sectoren, onder andere zorg, technologie, financieel, klimaat & energie, infrastructuur & mobiliteit, vastgoed, non-profit en business-to-consumer

'Nu de kloof groeit, moeten lobbyisten harder werken'

03-11-2018 'Jullie zijn graaiers!' 'Maar júllie zijn onbetrouwbaar.' Zeker dit jaar branden politici en zakenmensen elkaar regelmatig af. Dat is goed voor de portemonnee van lobbyisten, zegt oprichter van Public Matters Peter van Keulen (51) vandaag in het Financieele Dagblad. 'Maar voor het debat is het slecht.'
Verder lezen »

Siem en Laura versterken team Public Matters

01-11-2018 Siem Pelgrom en Laura Vermeulen versterken het team van public affairs en lobby adviesbureau Public Matters. Vanwege verdere groei zocht Public Matters twee stevige junior adviseurs met eerdere ervaring binnen het vakgebied. Met Siem en Laura heeft Public Matters twee talentvolle aanwinsten gevonden die een actieve bijdrage gaan leveren aan de verdere innovatie, groei en excellentie van het bureau. 
Verder lezen »

Succesvolle management buy-in Public Matters

18-10-2018 Nieuw partnership public affairs en lobbyadviesbureau gaat voor excellentie, innovatie en groei
Verder lezen »

Public Matters crash course Public Affairs op 28 november

16-10-2018 Wilt u inzicht krijgen in Haagse besluitvormingsprocessen en procedures of de impact van uw belangenbehartiging verhogen? Zoekt u naar intervisie met andere belangenbehartigers en ontvangt u graag feedback op uw beïnvloedingsvaardigheden? Of wilt u concrete handvatten verkrijgen om een effectieve stakeholderstrategie te ontwikkelen? 
Verder lezen »