Siem en Laura versterken team Public Matters

01-11-2018
Siem Pelgrom en Laura Vermeulen versterken het team van public affairs en lobby adviesbureau Public Matters. Vanwege verdere groei zocht Public Matters twee stevige junior adviseurs met eerdere ervaring binnen het vakgebied. Met Siem en Laura heeft Public Matters twee talentvolle aanwinsten gevonden die een actieve bijdrage gaan leveren aan de verdere innovatie, groei en excellentie van het bureau. 
Als junior adviseur gaat Siem zich vooral bezig houden met cliënten in de energie, transport en financiële sector. Voordat hij bij Public Matters begon werkte Siem bij een Brussels Public Affairs en Lobby kantoor. Daar hield hij zich onder andere bezig met onderwerpen als zelfrijdende auto’s, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen zoals 5G en big data.

Laura zal zich als junior adviseur bezig gaan houden met een breed pakket aan verschillende cliënten. Laura werkte hiervoor als public affairs manager bij een bedrijf dat privacybeschermende zorg-ict ontwikkelt. In de politieke arena deed zij ervaring op als fractiemedewerker bij de gemeenteraad Utrecht. Ook liep ze stage bij een fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Over Siem 
Siem studeerde Sociologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In deze periode studeerde hij een half jaar in de Verenigde Staten waar hij verschillende vakken volgde met betrekking tot politiek. Ook was hij actief lid van een politieke jongerenpartij in de werkgroepen Europa en Democratie & Openbaar bestuur. Siem haalde zijn Master International Management & Public Policy af aan de Erasmus universiteit in Rotterdam.

Over Laura
 Laura is voorzitter van het jong wetenschappelijk bureau van een politieke partij. Ze behaalde een bachelor Humanistiek  aan de universiteit voor Humanistiek in Utrecht en een master Political Science: Public Policy & Governance aan de Universiteit van Amsterdam.

'Nu de kloof groeit, moeten lobbyisten harder werken'

03-11-2018 'Jullie zijn graaiers!' 'Maar júllie zijn onbetrouwbaar.' Zeker dit jaar branden politici en zakenmensen elkaar regelmatig af. Dat is goed voor de portemonnee van lobbyisten, zegt oprichter van Public Matters Peter van Keulen (51) vandaag in het Financieele Dagblad. 'Maar voor het debat is het slecht.'
Verder lezen »

Siem en Laura versterken team Public Matters

01-11-2018 Siem Pelgrom en Laura Vermeulen versterken het team van public affairs en lobby adviesbureau Public Matters. Vanwege verdere groei zocht Public Matters twee stevige junior adviseurs met eerdere ervaring binnen het vakgebied. Met Siem en Laura heeft Public Matters twee talentvolle aanwinsten gevonden die een actieve bijdrage gaan leveren aan de verdere innovatie, groei en excellentie van het bureau. 
Verder lezen »

Succesvolle management buy-in Public Matters

18-10-2018 Nieuw partnership public affairs en lobbyadviesbureau gaat voor excellentie, innovatie en groei
Verder lezen »

Public Matters crash course Public Affairs op 28 november

16-10-2018 Wilt u inzicht krijgen in Haagse besluitvormingsprocessen en procedures of de impact van uw belangenbehartiging verhogen? Zoekt u naar intervisie met andere belangenbehartigers en ontvangt u graag feedback op uw beïnvloedingsvaardigheden? Of wilt u concrete handvatten verkrijgen om een effectieve stakeholderstrategie te ontwikkelen? 
Verder lezen »