Public Matters verwelkomt twee nieuwe talenten

28-06-2018
Public affairs en lobby-adviesbureau Public Matters versterkt de gelederen met twee nieuwe junior adviseurs: Tom Brouwer en Maaike van Vliet.
Maaike heeft eerder public affairs ervaring opgedaan bij een adviesbureau in Amsterdam. Hier hield zij zich vooral bezig met onderwerpen in het digitale domein. Ook was zij daar een jaar lang verantwoordelijk voor het Marketing & Communicatie beleid. Naast haar werkzaamheden is Maaike actief in de lokale politiek als bestuurslid.

Tom deed eerder ervaring op bij een PA-bureau in Den Haag en bij de Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten. Daarnaast is hij actief als vrijwilliger in Leiden.

Tom en Maaike zullen zich voornamelijk gaan focussen op ondersteuning en advisering van cliënten in de zorgsector. Public Matters is trots dat deze twee ambitieuze junioren zich hebben verbonden aan Public Matters en wenst hen heel veel succes toe in hun nieuwe functie.

​Amerikaanse lobbyclubs mogen identiteit donateurs beschermen

18-07-2018 Amerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, critici vrezen voor de invloed van zogeheten 'dark money' - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.
Verder lezen »

Public Matters verwelkomt twee nieuwe talenten

28-06-2018 Public affairs en lobby-adviesbureau Public Matters versterkt de gelederen met twee nieuwe junior adviseurs: Tom Brouwer en Maaike van Vliet.
Verder lezen »

Twee derde Nederlanders vindt lobbyisten te machtig

06-06-2018 Bijna twee derde van de Nederlandse kiezers vindt dat lobbyisten te veel macht hebben in politiek Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek door Maurice de Hond in opdracht van Omroep WNL.
Verder lezen »

Lobbyisten winnen met alternatieve feiten van de Rekenkamer bij beschrijving van de werkelijkheid

22-05-2018 Arno Visser moet ervoor waken zijn belezenheid al te opzichtig te etaleren, want hij begint de indruk te wekken dat die zich beperkt tot één boek: Gustave Flauberts Madame Bovary. In de parlementaire annalen (sinds 1814) kwam de roman slechts driemaal eerder ter sprake. Maar de president van de Rekenkamer gebruikte een beeld eruit woensdag op Verantwoordingsdag al voor het tweede achtereenvolgende jaar.
Verder lezen »