Public Matters crash course Public Affairs op 28 november

16-10-2018
Wilt u inzicht krijgen in Haagse besluitvormingsprocessen en procedures of de impact van uw belangenbehartiging verhogen? Zoekt u naar intervisie met andere belangenbehartigers en ontvangt u graag feedback op uw beïnvloedingsvaardigheden? Of wilt u concrete handvatten verkrijgen om een effectieve stakeholderstrategie te ontwikkelen? 
Op woensdag 28 november organiseert Public Matters weer de crash course Public Affairs. Voor deze intensieve eendaagse training is plaats voor maximaal vier deelnemers. Dus wees er snel bij, de plekken zijn beperkt.

Het programma bestaat onder meer uit:
  • Een praktijkgericht theoretisch kader met aandacht voor beleids- en politieke processen
  • Stakeholderengagementstrategieen en -tools
  • De inzet van media
  • Interne organisatie en het opstellen van een lobbyplan
  • Een werkcase waarin geoefend wordt met theorie en praktische argumentatievaardigheden

Na afloop van de dag beschikt u onder andere over:
  • Inzicht in de formele én informele werking van de besluitvormingsprocessen en procedures in Den Haag
  • Kennis van de voorwaarden voor effectieve belangenbehartiging, inclusief instrumenten en do’s & don’ts
  • Praktische vaardigheden t.b.v. overtuigen, het creëren van draagvlak en samenwerking, inclusief inzicht in uw eigen stijl en effectieve politieke communicatie
  • Kennis van stakeholdermanagement en en instrumenten om tot de ontwikkeling van een planmatige PA aanpak te komen
Doordat er maximaal vier personen deelnemen, is het programma zeer interactief en is er ruime gelegenheid voor intervisie en persoonlijke feedback. 

De eendaagse kennismaking met “het vak” vindt plaats op woensdag 28 november in Den Haag en wordt verzorgd door Peter van Keulen, Hugo Lantain en Bram Joanknecht van Public Matters. De kosten bedragen €650,- (exclusief BTW en eventuele kosten derden).

Meer weten? Stuur een e-mail naar info@publicmatters.nl onder vermelding van 'crash course public affairs' of bel naar 070-304 6499.
 
Overige crash course data: woensdag 24 oktober (vol) en donderdag 13 december.

'Nu de kloof groeit, moeten lobbyisten harder werken'

03-11-2018 'Jullie zijn graaiers!' 'Maar júllie zijn onbetrouwbaar.' Zeker dit jaar branden politici en zakenmensen elkaar regelmatig af. Dat is goed voor de portemonnee van lobbyisten, zegt oprichter van Public Matters Peter van Keulen (51) vandaag in het Financieele Dagblad. 'Maar voor het debat is het slecht.'
Verder lezen »

Siem en Laura versterken team Public Matters

01-11-2018 Siem Pelgrom en Laura Vermeulen versterken het team van public affairs en lobby adviesbureau Public Matters. Vanwege verdere groei zocht Public Matters twee stevige junior adviseurs met eerdere ervaring binnen het vakgebied. Met Siem en Laura heeft Public Matters twee talentvolle aanwinsten gevonden die een actieve bijdrage gaan leveren aan de verdere innovatie, groei en excellentie van het bureau. 
Verder lezen »

Succesvolle management buy-in Public Matters

18-10-2018 Nieuw partnership public affairs en lobbyadviesbureau gaat voor excellentie, innovatie en groei
Verder lezen »

Public Matters crash course Public Affairs op 28 november

16-10-2018 Wilt u inzicht krijgen in Haagse besluitvormingsprocessen en procedures of de impact van uw belangenbehartiging verhogen? Zoekt u naar intervisie met andere belangenbehartigers en ontvangt u graag feedback op uw beïnvloedingsvaardigheden? Of wilt u concrete handvatten verkrijgen om een effectieve stakeholderstrategie te ontwikkelen? 
Verder lezen »