Invloed uitoefenen

U wilt invloed uitoefenen op politieke en ambtelijke besluiten? Dat doet u door uw stem te laten horen. Of het nou om Den Haag, Brussel, gemeente of provincie gaat: met een inhoudelijke bijdrage aan het beleidsvormingsproces maakt u zelf het verschil. In het belang van uw onderneming, branchevereniging, NGO of overheidsorganisatie. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau dat ondersteunt bij het managen van stakeholders die voor u van belang zijn. Wij adviseren hoe u een sleutelpositie kunt verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena. Dit doen wij resultaatgericht, effectief en creatief. En ook full-service: van advies tot strategische monitoring, van trainingen op-maat tot organisatieadvies.Door enerzijds uw eigen ambitie te framen en anderzijds ontwikkelingen om u heen te duiden, kunt u alle stakeholders die uw licence-to-operate bepalen, managen. Het is de kernexpertise van Public Matters om u daarbij te adviseren.

Na zestien jaar lobbyen voor panda's een 'vuist in de lucht'

10-04-2017 Zakenman, investeerder, miljardair, avonturier én dierenliefhebber: Marcel Boekhoorn (57) is het allemaal. Nu ook: de man die de komende week twee reuzenpanda's gaat ophalen in China. ,,By far mijn mooiste deal ooit." Een exclusief gesprek.
Verder lezen »

Lobbyisten draaien overuren om wetsvoorstellen 'op ijs' gelegd te krijgen

03-04-2017 Het is hoogseizoen voor lobbyisten rond het Binnenhof. Nu de verkiezingen achter de rug zijn en de formatie van start is gegaan, lopen professionele pleitbezorgers zich de benen uit het lijf om voor hun cliënten een goed woordje te doen.
Verder lezen »

De lobbyist die nu pas de telefoon pakt, is veel te laat

30-03-2017 De kabinetsformatie is een traditioneel drukke tijd voor lobbygroepen. Steeds vaker kiezen ze de ‘buitenroute’, via de media. 
Verder lezen »

Muzikanten, knok voor jullie rechten

22-03-2017 Het is weer zover: wij, muzikanten, gaan in gesprek met elkaar en met experts over het hindernissenparcours dat we dit jaar moeten overwinnen. 
Verder lezen »