Invloed uitoefenen

U wilt invloed uitoefenen op politieke en ambtelijke besluiten? Dat doet u door uw stem te laten horen. Of het nou om Den Haag, Brussel, gemeente of provincie gaat: met een inhoudelijke bijdrage aan het beleidsvormingsproces maakt u zelf het verschil. In het belang van uw onderneming, branchevereniging, NGO of overheidsorganisatie. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau dat ondersteunt bij het managen van stakeholders die voor u van belang zijn. Wij adviseren hoe u een sleutelpositie kunt verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena. Dit doen wij resultaatgericht, effectief en creatief. En ook full-service: van advies tot strategische monitoring, van trainingen op-maat tot organisatieadvies.Door enerzijds uw eigen ambitie te framen en anderzijds ontwikkelingen om u heen te duiden, kunt u alle stakeholders die uw licence-to-operate bepalen, managen. Het is de kernexpertise van Public Matters om u daarbij te adviseren.

Wat is de invloed van ‘asiellobby’ op Klaver?

14-06-2017 In Griekenland zag GL-leider Jesse Klaver de ellende van Syrische vluchtelingen in kampen. En zag hij dus hoe de Turkije-deal werkte: niet goed. En dus kwam er geen formatieakkoord.
Verder lezen »

Save the Date - Public Matters Lobbyseminar 2017: ‘Lang leve de lokale lobby?!’

12-06-2017 Lobbyen en politieke belangenbehartiging zijn onlosmakelijk verbonden met het beleidsvormingsproces. Dit geldt voor zowel ”Den Haag” als daarbuiten: ook in provincie- en stadhuizen brengen belanghebbenden informatie en standpunten onder de aandacht van politici, bestuurders en andere beleidsmakers.
Verder lezen »

Lobbyverbod oud-bewindspersonen op eigen portefeuille

12-05-2017
Ministeries zullen niet in gesprek gaan met een oud-bewindspersoon als die gaat lobbyen voor een bedrijf, semipublieke organisatie of lobbyorganisatie op het beleidsterrein van de voormalige minister of staatssecretaris. Dit nieuws werd vandaag bekend gemaakt na afloop van de Ministerraad. 
Verder lezen »

Wethouder gaat lobbyen voor ijsbaan

10-05-2017 Twee ijsbanen in Drenthe lijkt wethouder Jan Steenbergen niet wenselijk. Dat zei hij vanmiddag in een reactie op het plan van Assen om het ijscomplex in de Drentse hoofdstad hoe dan ook door te laten gaan. 
Verder lezen »