Invloed uitoefenen

U wilt invloed uitoefenen op politieke en ambtelijke besluiten? Dat doet u door uw stem te laten horen. Of het nou om Den Haag, Brussel, gemeente of provincie gaat: met een inhoudelijke bijdrage aan het beleidsvormingsproces maakt u zelf het verschil. In het belang van uw onderneming, branchevereniging, NGO of overheidsorganisatie. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau dat ondersteunt bij het managen van stakeholders die voor u van belang zijn. Wij adviseren hoe u een sleutelpositie kunt verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena. Dit doen wij resultaatgericht, effectief en creatief. En ook full-service: van advies tot strategische monitoring, van trainingen op-maat tot organisatieadvies.Door enerzijds uw eigen ambitie te framen en anderzijds ontwikkelingen om u heen te duiden, kunt u alle stakeholders die uw licence-to-operate bepalen, managen. Het is de kernexpertise van Public Matters om u daarbij te adviseren.

Vacature Public Matters

24-07-2017 Gezocht: adviseur Public affairs & lobby (juli 2017). Het Public Matters-team breidt uit en is op zoek naar versterking. Wij zoeken een ervaren adviseur met grote politieke interesse en drive om (internationale) bedrijven, brancheorganisaties, NGO’s en lagere overheden de weg te wijzen in ‘Den Haag’ en ‘Brussel’. Lees hier het volledige profiel. 
Verder lezen »

Het Binnenhof in de zomer: hoogseizoen voor lobbyisten

19-07-2017 Het zomerreces is geen vakantie in Den Haag. Het is het hoogseizoen voor de lobbyisten, legt politiek redacteur David van der Wilde uit.
Verder lezen »

Brexit boom for Britain’s lobbyists

14-07-2017 Whatever the outcome of Brexit negotiations, one set of people looks certain to cash in: British lobbyists.

The legal and regulatory uncertainty triggered by Britain’s departure from the European Union is sparking a business boom for lobbying firms that specialize in influencing the messy business of lawmaking in Westminster and Brussels.
Verder lezen »

Minister af, wat zijn de opties?

07-07-2017 Hoewel een nieuw kabinet nog even op zich laat wachten, moeten ministers nu al wel op zoek naar een nieuwe baan. We zetten de opties op een rij.
Verder lezen »